Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3139 van /var/www/vhosts/vrijebasisschoolputte.be/httpdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 130 van /var/www/vhosts/vrijebasisschoolputte.be/httpdocs/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
Spinnen zoeken in alle hoeken, kieren en gaatjes, ... Op, onder, achter, tussen, in ... Dat deden de grassprietjes en de lieveheersbeestjes. Overal kriebelspinnen in onze klas! We leerden dat je heel veel soorten spinnen hebt. Grote en kleine, huisspinnen en kruisspinnen, in allerlei kleuren, ... We leerden dat ze 8 kriebelpoten hebben en daarmee heel mooie webben kunnen maken. Ze kunnen omgekeerd hangen aan het plafond en eten andere kriebeldiertjes zoals muggen, wat van hen heel nuttige beestjes maakt. Beestjes waar je absoluut geen bang voor hoeft te hebben. We leerden zelfs over een heel lieve spin, Jonnie. Die graag zijn verjaardag wilde vieren met andere kriebeldiertjes maar iedereen vond hem vies en eng. Wij weten nu dat spinnen enkel kriebelen en dat het zelfs echte kunstenaars zijn met hun prachtige webben. Wij maakten zelf ook een groot webbenkunstwerk met wasco's en leerden een versje over 2 spinnetjes die vriendinnetjes werden. Deze spinnetjes zie je ook op ons kunstwerk. We maakten ook webben met elastiekjes en we stapten als een spin over de lijnen van een reuzen spinnenweb. We maakten spinnen uit klei met lange kriebelpoten. En we maakten ook 1 heel grote spin van een kapotte paraplu. Deze paraplu hadden we ontdekt toen we over de regen leerden. Een lieveheersbeestje vond dat deze paraplu op een spin leek. Dus dat bracht ons op het idee om er een super grote spin van te maken! Hier hebben we heel hard aan gewerkt maar ze is prachtig met haar 8 lange poten en haar grote lijf. Ze heet Marilyn de dikke spin!