Welkom
in het zesde leerjaar

6de Leerjaar

Hallo,
wij zijn juf Axelle en juf Valerie

Wij zijn de juffen van het 6de leerjaar.

Ik ben juf Axelle en sta ontzettend graag in het 6de leerjaar. De zesdeklassers voorbereiden op de overstap naar het middelbaar vind ik enorm boeiend. Het uitzwaaien op het einde van het schooljaar … dat vind ik wat moeilijker. Dan zie je me vaak een traantje wegpinken.
Gelukkig zijn er een heleboel zaken waar ik heel blij van word! Ik ben verzot op chocolade, pizza en pasta. Die laatste twee graag zonder vlees of vis want ik ben vegetariër. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin. Ik ben mama van twee deugnieten. Ik kan ook echt genieten van de natuur. Vroeger trok ik tijdens de zomer de bergen in. Ik hoop dat we dit snel terug kunnen doen met onze kindjes. 

Ik ben Juf Valerie. Het zesde leerjaar vind ik echt de max! Onze kinderen zien groeien naar zelfstandigheid, het in gesprek gaan met onze tieners, hen begeleiden in hun studiekeuze, hen mee ‘groot’ maken, … Zo leuk! Onze zesdeklassers houden me jong. Toch wel belangrijk als je al meer dan 8 jaar in het zesde staat. Welke muziek, dancemoves, spelletjes, … zijn er hip?
Ook ik ga graag naar de bergen. Zowel in de zomer als in de winter. Graag zou ik beter kunnen snowboarden maar door mijn 2 raketten van kinderen heb ik even mijn latten terug aangetrokken. Samen met hen verzorg ik thuis een heleboel diertjes: honden, kat, kippen, eenden, geiten, … Recent heb ik ook een moestuin opgestart. Wat is de wereld toch knap. Een klein zaadje dat groeit tot iets prachtig. Benieuwd welke zaadjes we dit jaar in onze klas gaan krijgen.

Wat leer je in onze klas?

  • In het 6de leerjaar hebben we geen twee aparte klasgroepen maar wel één grote hechte groep! Kan dat wel met zo één grote groep? Ja hoor! ‘s Ochtends beginnen we steeds met het overlopen van onze dag. Tijdens dit moment geven wij een korte uitleg van alle lessen die we die dag gaan zien. Nadien gaat iedereen aan de slag: in miniklas, in groepjes, zelfstandig, … 
  • In het 6de leerjaar bouwen we verder op de leerstof die je in het 5de gezien hebt. Daar hoort Frans natuurlijk ook bij! We leren ook een heleboel nieuwe dingen: M.E.G.A., seksuele opvoeding, het middelbaar, … We sluiten ons zesde leerjaar af met een tripje naar de zee.

Neem een kijkje in de
wereld van het 6de leerjaar

Lees onze blog

Handjes 1