Welkom
in de derde
kleuterklas

Derde Kleuterklas

Hallo,
wij zijn juf Ellen, juf Lauren en juf Steffi

Wij zijn de juffen van de derde kleuterklas. Elke dag staan wij met veel plezier voor de uiltjes- en bijtjesklas. Wij houden ervan om onze toch al heel zelfstandige kinderen te begeleiden in het ontdekken van de wereld.

Juf Ellen heeft 2 bijna volwassen kinderen. Haar vind je regelmatig terug naast het korfbalveld om naar de wedstrijden te gaan kijken. Daarnaast vindt ze het ook leuk om af en toe weg te gaan samen met vrienden. 

Juf Lauren heeft nog een jong gezin en geniet in het weekend vooral van uitstapjes. Naast haar gezin kan je haar echt gelukkig maken met een namiddagje shoppen, een etentje of met een glaasje cava eens babbelen! 

Juf Steffi is een echte babbelkous! Ze kan enorm genieten van de eerste zonnestraaltjes die ‘s morgens door het raam schijnen. Een avondje uit met vrienden, lekker eten en een stevige wandeling daar wordt ze ook heel vrolijk van.

Wat leer je in onze klas?

In onze klas staan een aantal processen en groei van de kinderen centraal

  • Zelfstandigheid: gericht luisteren, zelf dingen organiseren, problemen oplossen, nadenken ‘hoe iets moet’, …
  • Sociale vaardigheden: regels en afspraken begrijpen en toepassen, hoe je echt fijn kan samenspelen, spelregels volgen, …
  • Om de wereld te leren ontdekken en aan te pakken werken we met open kasten en systemen die de kinderen zelf kunnen toepassen, waardoor ze zelfstandig aan de slag kunnen.
  • Regelmatig organiseren we integratieactiviteiten om de stap naar het 1ste leerjaar zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Neem een kijkje in de
wereld van de bijtjes en de uiltjes

Lees onze blog

Handjes 1