Beste schoolvolgers,

• Op vraag van enkele ouders start ik terug met regelmatig wat algemeen schoolnieuws de ether in te sturen. Zo blijven jullie wat meer op de hoogte van het reilen en zeilen in onze school. Het is en blijft wel de bedoeling dat jullie zo weinig mogelijk verschillende infokanalen moeten raadplegen. Dus gimme, met z’n post en kalender, én onze website blijven de levensnoodzakelijke schoolbron voor jullie. Tenzij je liever opteert voor de info op papier uiteraard.
  • We wensen iedereen een spetterend 2020. Hopelijk brengt het nieuwe jaar veel vrede, warmte, rust, vriendschap, voldoening, gezondheid… voor iedereen en dat alle goede voornemens of dromen werkelijkheid worden. We gaan er samen voor! In onze school zetten we alvast enkele trends verder.
  • De kriebelcontrole op de eerste schooldag na de kerstvakantie is een doeltreffende preventieve actie. Het werpt zijn vruchten af. Toch blijft alertheid nodig. Thuis af en toe zelfs eens controleren kan nuttig zijn. We danken ons kriebelteam voor hun trouwe inzet. Graag willen we dit vrijwilligerskorps wat uitbreiden. Stuur gerust een mailtje naar mij voor info.
  • De veiligheid van onze kinderen in het verkeer staat ook bovenaan ons verlanglijstje. We doen nogmaals een extra oproep aan allen om elke dag fluo te dragen. Laat je dus zeker zien tijdens de donkere dagen, in het drukke verkeer. Het is belangrijk!
  • Met het initiatief ‘Oog voor lekkers’ stimuleren we niet enkel gezonde tussendoortjes, maar trachten we in het aanbod wat afwisseling te brengen. We bieden dit de komende drie weken nog aan. Dan is onze gratis schoolactie afgelopen. We zouden het heel fijn vinden als jullie dit uit eigen initiatief verderzetten. Volhouden en … verandering van smaak doet eten! Vele kinderen hebben nieuwe smaken mogen ontdekken… lekker!
  • Lezen is een hot item in de media. Hierop spelen wij ook gretig in om het dagdagelijks lezen te bevorderen. Tijdens deze maand laten we elk kind elke dag een kwartiertje in hun lievelingsboek lezen. Het zal zijn steentje (lettertje) wel bijdragen. Eveneens een goede stimulans om later thuis verder te zetten.
  • De actie van de leesjetons kan daar zeker ook bij helpen. Bij elk bibbezoek buiten de schooluren krijgt je kind een leesjeton mee. Deze kan men in de klas verzamelen in een spaardoosje. Hoe meer lezers, hoe meer jetons. De klas met het hoogst gemiddelde aan jetons krijgt een prijs van de bib. De kleuters verzamelen deze met z’n allen. Veel lezen en verzamelen.
  • Gebruikte inktpatronen en lege batterijen zijn ook nog welkom. De groene tonnen voor de batterijen vind je her en der in onze gangen. De inktpatronen geef je best aan juf of meester.
  • Wat we niet wensen in te zamelen zijn verloren voorwerpen. Blijf alle materialen goed tekenen met naam en klas van je kind. Kijk regelmatig de bergen gevonden voorwerpen na. Dus als je iets mist, kom dan zeker even kijken op school of je het daar niet kan terug vinden.
  • We zijn nog allemaal heel blij met al onze vernieuwingen. De grote focus lag wel in de lagere school. Maar we verwachten dat de paasklokken wel iets nieuws zullen brengen op de kleuterspeelplaats. Yes!
  • Zorgzaam, respectvol, een hart hebben … voor alles en iedereen … zijn maar enkele punten uit onze visie. Wat dragen wij nog hoog in ons vaandel? Ontdek onze fundamenten in onze schoolvisie op de website of in de schoolbrochure.
  • Tot slot nog snel aankaarten dat 1 februari met rasse schreden nadert. Een belangrijke teldag voor een school. Want hoe meer kinderen dan zijn ingeschreven, hoe meer lestijden wij volgend schooljaar kunnen inrichten. Bij twijfel … raadpleeg steevast de inschrijvingsmodaliteiten van al onze Putse scholen.
“Maak van elk moment een mo-nu-ment.”

Mvg,
Dir(k)teur