SCHOOLINFO 7 feb 2020

Beste schoolvolgers,

• 2020 draait op volle toeren. Januari vloog voorbij. Tijd om nogmaals enkele schoolnieuwtjes naar jullie te zenden.
  • Tot op heden telt onze school net 400 ingeschreven leerlingen. We danken jullie allemaal voor het vertrouwen én het ‘samen’ school maken, dag in dag uit. Hebben jullie toch nog vraagjes of nuttige tips voor ons? Altijd welkom. Schrijf, mail of kom gerust even langs.
  • Stilaan zijn het de laatste zwembeurten in de huidige zwembaden van Itegem en Heist-o/d-Berg. Vanaf half maart hebben wij onze zwemlessen in het nieuwe zwembad van de Sportoase De Lo. Zodra de definitieve regelingen bevestigd zijn, zullen we dit aan de betrokken klassen meedelen. Hopelijk zal alles even vlot blijven verlopen als voorheen. Wel zal het prijskaartje iets hoger liggen, evenals de kwaliteit van de infrastructuur. We zijn benieuwd.
  • Deze avond heeft onze sportraad hun befaamde Puttenheimerskwis. Was je te laat om in te schrijven, dan kan je nog altijd gaan supporteren en genieten van de sfeer. Een echte aanrader. Dat de beste moge winnen!
  • Dinsdag 11 februari is het dikketruiendag. Ook wij doen daar aan mee. Een gezamenlijke opwarming ’s morgens zal zeker nodig zijn omdat die dag de verwarming in alle gebouwen een pak lager gezet zal worden. Hopelijk merken we her en der nog ludieke dikketruienfiguren op in de school. Laat je fantasie gewoon de vrije loop en doe maar mee. Verras ons, zou ik zeggen. We kijken uit naar al die warmte.
  • Onze kinderen van het 3de en het 6de leerjaar kijken al andere horizonten: sport- en zeeklassen! Ze kunnen niet wachten om hun woorden van in de klas om te zetten naar daden aldaar. We wensen hen veel leef- en leergenot samen. Hopelijk is het weer hen ook goed gezind!
  • De thuisblijvers kunnen de maand februari afsluiten in een gepaste carnavaleske sfeer op vrijdag 21 februari. Een feeërieke afsluiter om de komende krokusvakantie te starten. Serpentines en andere (werp)materialen blijven wel thuis. Goed humeur en grappige noten zijn des te meer welkom.
  • Regelmatig vinden we op de speelplaats in de compostemmers of hier en daar wat verborgen, hele stukken fruit. Spreek aub met je kind duidelijk af om hetgeen jullie meegeven zeker te verorberen als tussendoortje. Het kan niet de bedoeling zijn dat het fruit zomaar wordt weggegooid.
  • Wil je nog kinderen in onze school inschrijven? Weet dat hiervoor de voorrangsregel voor broers en zussen van kinderen op onze school start op 17 februari. Vanaf 9 maart starten de inschrijvingen voor iedereen. Meer info hierover kan je vinden op onze website (praktisch…).
  • En niet vergeten!
  1. Fluo blijven dragen én fietsers ook een fietshelm.
  2. Gezonde tussendoortjes verkiezen voor elke dag.
  3. Lezen zoveel mogelijk stimuleren en tevens leesjetons van de bibliotheek verzamelen.
  4. Inzamelen van gebruikte inktpatronen en lege batterijen doen we nog altijd.
  5. Alle voorwerpen merken met naam en klas.
    “Zich ziek lachen is gezond.”

Mvg,
Dir(k)teur en infoteam