Foutmelding

• Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (regel 3139 van /var/www/vhosts/vrijebasisschoolputte.be/httpdocs/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (regel 130 van /var/www/vhosts/vrijebasisschoolputte.be/httpdocs/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
Tijdens de herfstvakantie zijn er heel wat kleuters gaan wandelen in een bos. Ze vertelden over paddenstoelen en ook over alle bomen die hun blaadjes verliezen. Daarom leerden we de afgelopen week over kabouters in het herfstbos. We luisterden naar het verhaal van Rikki en de eekhoorn en andere herfstverhalen. Zo ontdekten wat er allemaal bij de herfst hoort: eekhoorns, egels, beukennootjes, blaadjes in allerlei kleuren, kastanjes in prikkebolsters, okkernoten, kale takken,... In onze klas kon je dan ook heel wat ontdekken over de herfst. We telden noten en sorteerden blaadjes. Ook kwamen er plots overal paddenstoelen tevoorschijn waar kabouters uitkropen. We speelden met de kabouters en maakten een echt kabouterbos in de klas. En ook onze poppenhoek werd een kabouterhuis waar er kabouterpap en kabouterkoeken gemaakt werden. We leerden ook over schimmen of anders gezegd, schaduwen in het bos. In het boek 'Een schim in de mist' moesten we goed kijken welke schaduw we zagen: een reus die yoga deed, een eenhoorn die speelde op een hoorn, een elfje die sprong op een trampoline,... Daarna maakten we zelf schaduwen met een overheadprojector. De kleuters moesten raden wat ze zagen. Nadien gingen ze er zelf met aan de slag. We luisterden ook naar een heel bijzonder verhaal over een takkenmannetje. Dit verhaal ging over een jongetje die bevriend werd met een tak. Ze maakten samen een kamp en klommen in de bomen. Ze hadden enorm veel plezier. Zo leerden we dat vriendschap toch wel heel belangrijk is. Onze nieuwe spreuk die je nu vaak te horen zal krijgen is: "Samen dikke vrienden zijn, is super fijn!". En als kers op de taart maakten we een wandeling naar een echt kabouterbos. Juf Sanne had telefoon gekregen van de kabouterkoning. Hij vertelde dat er enkele kabouters verloren gelopen waren en hij vroeg of wij hem wilden helpen met zoeken. Dat deden we maar al te graag! Telkens we een kabouter gevonden hadden, kregen we een kabouteropdracht en daarna zochten we weer de volgende kabouter. Als opdrachten maakten we kaboutersoep, we speelden 'kaboutermuts leggen', we maakten ons zo klein als een kabouter en zo groot als een reus,... en nog zoveel meer. Toen we alle kabouters terug gevonden hadden, kregen we als beloning van de kabouterkoning kabouterkoeken! Wat een super fijn avontuur was dat! En naast dit kabouteravontuur waren er ook nog enkele kapoenen van onze klas jarig en maakten we voor hen een onvergetelijk feest.