Onze eerste weken zitten er al op! Het was al super fijn wist je dat?! En wist je dat ...
 • ... wij nu onze klas al heel goed kennen? En we zo al heel wat speelgoed hebben ontdekt!
 • ... wij nu ook alle klasafspraken goed kennen?
 • ... wij nu weten hoe ons ochtendritueel verloopt? En weet je dat er elke dag een kindje van de dag is? Dat kindje mag de juf helpen met de kalenders, bij haar op de bank zitten en als eerste in de rij staan.
 • ... er een verantwoordelijke voor het licht en de deur is? Die moet er telkens voor zorgen dat het licht uitgaat als we naar buiten gaan en de deur dicht is. Ook als het nog wat donker is in onze klas, mag dat kindje het licht aandoen.
 • ... wij al heel wat getekend en geschilderd hebben? Zo maakten we met al die werkjes een creatieve schooltas! En de overschot gebruikten we als deurversiering. Daarvoor moesten we scheuren en kleven. Ook onze foto hangt op de deur zodat iedereen weet dat de grassprietjes achter de oranje deur wonen.
 • ... wij goede vrienden zijn met de lieveheersbeestjesklas? Deze kindjes wonen bij juf Annemie en ze zijn evengroot als wij. Wij doen daarom elke dinsdagvoormiddag leuke dingen samen. Zo hebben we al eens geturnd en gedanst met onze schooltas en we hebben ook al eens een heel bewegingsparcour gedaan in de zaal.
 • ... wij een welkomsdrankje hebben gemaakt? We maakten dit volgens een stappenplan met water en grenadine. We wensten met ons drankje iedereen een fijn schooljaar en knabbelden hierbij een chipsje. Hmm... dat was lekker!
 • ... wij heel goed kunnen afwassen? Onze glaasjes van ons welkomsdrankje moesten natuurlijk terug proper geraken. Hier zorgden de grassprietjes maar al te graag zelf voor aan de afwasbak.
 • ... wij luisterden naar het verhaal van het verloren schaapje? Dit schaapje moest goed bij de kudde blijven maar deed dat niet. De herder moest overal gaan zoeken. Hij werd een beetje ongerust. Hij was heel blij dat hij het schaapje weer vond. Daarna ondekten we dat wij allemaal schaapjes zijn zoals in het verhaal en wij horen er allemaal bij in onze klasgroep, net zoals de schaapjes in de kudde bij elkaar horen. De herder zorgt even goed voor zijn schaapjes als de juf voor ons zorgt. Wij zijn allemaal dikke vrienden van elkaar! Die dikke vrienden hebben we nu nog beter leren kennen! Fijn hoor!
 • ... wij een kaarsenpot hebben versierd met vingerverf? Elk grassprietje hoort erbij, dus iedereen zette zijn vingerafdruk op onze kaarsenpot. Nu is het nog specialer om elke ochtend een kaarsje te branden en het eventjes stil te maken.
 • ... Bradley naar Disneyland was geweest en plots in de klas binnenkwam als Stitch? Dit was super leuk! Stitch had ook een kaartje bij voor onze klas vanuit Disneyland. Wat fijn! Dankjewel!
 • ... er soms heel wat gekke uitspraken gedaan worden in onze klas? Zo had Frauke nieuwe gele schoenen aan. Zij vertelde ons over haar "bananenschoenen"... HiHi!
 • ... wij leuke bewegingsspelletjes doen met 'krullenbol' en 'bodymap'? Dit om ons lichaam beter te leren kennen. Zo kunnen we telkens wanneer we een boekje willen lezen, dit boekje uit de kast nemen en op ons hoofd leggen. Zo proberen we voorzichtig te stappen naar een rustig plekje om te lezen. Moeilijk, maar oefening baart kunst.
 • ... juf Sanne een verhaal vertelde over Jules die een nieuwe juf kreeg? Dit omdat zijn eigen juf een baby in haar buik heeft. Ze moet thuisblijven van de dokter omdat het baby'tje nu heel hard moet groeien. En dit verhaal leek net echt want juf Sanne heeft ook een baby in haar buik. Dit vonden we eerst heel gek en het werd muisstil in de klas toen juf Sanne dit vertelde. Toen het doordrong, konden de grassprietjes er niet meer over zwijgen. Wat een fijn nieuws! Juf Sanne gaat ook een mama worden. Maar dan gaan wij juf Sanne nu wel eventjes moeten missen. Gelukkig komt ze af en toe nog wel eens op bezoek en heeft juf Sanne een heel lieve andere juf gevonden die voor ons komt zorgen. Deze nieuwe juf heet juf Aida. Zij gaat dit super doen!
 • ... wist je dat wij vanalles gaan leren over de herfst samen met juf Aida? Over blaadjes, paddestoelen, kabouters en nog veel meer! Dus eum ... tot de volgende keer!